לקראת חודש הקניות נובמבר 2018 – חג הקניות הישראלי, Monday Cyber ,Friday Black – חודש נובמבר גדוש בימי מבצעים מיוחדים ברשת ברחבי העולם.
לקראת חגיגת הקניות השנתית, ענקית התשלומים PayPal מרכזת עבורכם את כל המידע והנתונים לגבי שוק האיקומרס הגלובאלי והרגלי הצריכה של הקונים הישראלים.
ממצאיהם של מחקרים בינלאומיים ומקומיים שערכה PayPal לאחרונה, מראים כיצד היקף הרכישות ברשת ממשיך לצמוח באופן עקבי, כיצד המובייל תופס מקום יותר מרכזי בחוויית הקניות אונליין, ומצביעים על דפוסי ההתנהגות המשתנים של הצרכנים הישראלים וכן על הזדמנויות חדשות לקמעונאים להרחיב את המסחר בשוק הבינלאומי.
תחזיות ומגמות צרכניות:
1 .היקף הרכישות ברשת של הישראלים צפוי לעמוד על כ-17 מיליארד שקלים עד סוף השנה. זוהי עלייה של %20 בהשוואה ל-2017.
2 .עד שנת 2020 ,היקף הרכישות ברשת של הישראלים צפוי להגיע לכ-22 מיליארד שקלים.
3 .היקף הרכישות ברשת באמצעות המובייל בלבד יסתכם השנה ב-5.4 מיליארד שקלים, עלייה של 34% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. היקף זה צפוי להגיע לכ-6 מיליארד שקלים עד סוף שנת 2019.
4 .76 אחוז מהקונים הישראלים הצהירו כי בכוונתם להמשיך ואף להגדיל את היקף הקניות ברשת בשנה הקרובה, כאשר הסיבות המרכזיות לכך הן: הנוחות שבקניות ברשת )%79 ;)מגוון הפלטפורמות העומדות לרשות הצרכן )%51 ,)וצפי להוזלה במחיר המשלוחים )%37 .) הישראלים מעדיפים לקנות בחו"ל
5 .ישראל היא אחת משלוש המדינות המובילות בעולם את מגמת הקניות בחו"ל, לצד אוסטריה ואירלנד, כאשר %80 מהצרכנים הישראלים מבצעים קניות מאתרים בינלאומיים, לעומת %71 בתקופה המקבילה אשתקד.
6 .67 אחוז מהישראלים העידו כי הם מרגישים בנוח יותר לקנות מסוחרים בחו"ל.
7 .72 אחוז ציינו כי יעדיפו לבצע רכישות בחנויות גלובאליות ענקיות בדגש על אמזון, eBay ועלי אקספרס.
8 .53 מהצרכנים הישראלים רוכשים מאתרים בחו"ל בגלל האטרקטיביות של המחירים. המשלוח הוא שם המשחק.
9 .54 אחוז מהצרכנים הישראלים אמרו כי המניע המרכזי להעדפתם לבצע רכישות מאתרים בחו"ל הוא האפשרות לקבל משלוח חינם.
10 .מנגד, עלויות משלוח גבוהות מידי מהוות חסם משמעותי לקנייה הן מאתרים בינלאומיים (%27 ) והן מאתרים ישראלים (%42).
11 .קיימת עלייה ברכישות מוצרים ברשת במספר קטגוריות חדשות: מוצרי תינוקות, תחום שעתיד לצמוח ב-%19 ,אוכל ושתייה, שצפוי לצמוח ב-%17,ומוצרים לבית שעתיד לצמוח ב-%15 .
12 .קטגוריית האופנה ממשיכה להוביל בקניות מחוץ לגבולות המדינה. %85 ציינו כי רכשו מוצר אופנה ממדינה אחרת במהלך ה-12 החודשים האחרונים, לרבות בגדים, הנעלה או פריטי אקססוריז. לאחריה, ניתן למצוא את קטגוריית הצעצועים והתחביבים עם %69 וקטגוריית הגאדג'טים והאלקטרוניקה עם %68.
13 .שלוש המדינות הפופולאריות ביותר בקרב הצרכנים הישראלים הינן:
סין - %62 בדגש על המחירים האטרקטיביים
ארה"ב - %46 בדגש על הנגישות למוצרים שלא ניתן להשיג בארץ
בריטניה - %78 בדגש על האיכות הגבוהה של המוצרים
14 .הצרכנים הישראלים מביעים רצון להגדיל גם את סל הקניות ברשת מאתרים וסוחרים מקומיים. %60 מהישראלים העידו כי לא חשוב להם שמא הסוחר נמצא בארץ או בחו"ל, בעוד ש-%76 טענו כי לא אכפת להם מאיפה המוצרים מגיעים, כל עוד המחיר טוב, ו-%34 מהישראלים הצהירו כי הם סומכים יותר על חנויות מקוונות מקומיות על פני החנויות בינלאומיות. השפעת יוקר המחייה על הרגלי הצריכה של הישראלים:
15 .שניים מכל שלושה ישראלים חוששים מהתייקרות המוצרים בעתיד הקרוב.
16 .מחצית מהישראלים שנשאלו מעריכים כי הם חוסכים בין 100-50 שקלים עבור כל קניה שבוצעה ברשת במקום בחנות פיזית.
17 .80 מהנשאלים אמרו שישקלו להגביר את היקף הרכישות ברשת כמענה לעליה ביוקר המחייה.
לדברי אפי דהן, מנהל אזור מזרח אירופה, המזרח התיכון ואפריקה ב-PayPal: "חגיגת הקניות של חודש נובמבר מהווה נקודת שיא בשגרת הקניות של הישראלים. הצמיחה העקבית והמשמעותית בהיקף הרכישות של הישראלים ברשת מדי שנה, מראה כי כבר מזמן לא מדובר במגמה, אלא באורח חיים שמשקף את המציאות הישראלית, את האופי הצרכני של הישראלים, ואת יוקר המחיה. הקונים הישראלים הם לא חובבנים – אלא מובילים מגמות גלובליות של קניות מחוץ לגבולות המדינה, ויודעים למצוא את הזול, המהיר והנוח – במיוחד בימי הקניות של חודש נובמבר.
אבל מעטפת השירותים שעל הקמעונאים להבטיח לצרכנים אינה מסתכמת בכך. מעבר לסוג המוצר ולמחיר, הצרכנים היום מחפשים חווית קנייה הכוללת מדיניות החזרת מוצרים גמישה ונוחה, תנאי תשלום אמינים ובטוחים, וכן תנאי משלוח משתלמים ומהירים. כל אלו ייבנו אמון בין הקמעונאים והצרכנים שיגרום להם לחזור גם ברכישה הבאה."
אודות המחקר
חברת Ipsos ערכה מטעם PayPal ראיונות במדגם מייצג של כ-1000-2000 איש בוגרים בני 18 ומעלה המחזיקים בבעלותם או משתמשים בהתקן המאפשר גלישה באינטרנט, בכל אחת מ-31 המדינות )איחוד האמירויות, איטליה, אירלנד, ארגנטינה, ארה"ב, בלגיה, ברזיל, בריטניה, גרמניה, דרום אפריקה, הודו, הולנד, הונגריה, יוון, יפן, ישראל, מצרים, מקסיקו, ניגריה, סין, סינגפור, ספרד, פולין, פרו, פורטוגל, צ'ילה, צ'כיה, צרפת, קנדה, רוסיה, שוודיה ותאילנד(. הראיונות נערכו באופן מקוון בחודשי מרץ עד מאי 2018. המחקר בישראל נערך בין התאריכים 27 במרץ עד ה-4 באפריל בקרב מדגם רצי מייצג של 1000 נשאלים.
אודות PayPal
ענקית התשלומים PayPal ( נאסד"ק: PYPL ) פועלת במרץ על מנת להוביל דמוקרטיזציה של שירותים פיננסיים, מתוך אמונה עמוקה שהנגשת שירותים פיננסיים מייצרת הזדמנויות חדשות ומשמעותיות המאפשרות לכולם, לעסקים ולאנשי ֿם , להתחבר ולשגשג בכלכלה הגלובאלית. פלטפורמת התשלומים הדיגיטליים הפתוחה של PayPal מעניקה ל-237 מיליון בעלי חשבון פעילים את הביטחון להתחבר ולבצע עסקאות במגוון ערוצים חדשניים, בין אם באונליין, במובייל, דרך אפליקציה או באופן בין-אישי. באמצעות חדשנות טכנולוגית ושיתופי פעולה אסטרטגיים, PayPal ממציאה דרכים חדשות וטובות יותר לנהל ולהעביר כסף בגמישות, בעת העברת תשלומים, ביצוע תשלום וקבלת תשלום. הרשת הגלובלית של PayPal ,הכוללת את Braintree ,Venmo ו-Xoom ,זמינה ביותר מ-200 שווקים ומאפשרת לצרכנים ולסוחרים לקבל תשלומים ביותר מ-100 מטבעות, למשוך כספים לחשבון הבנק שלהם ב-56 מטבעות ולהחזיק ביתרות בחשבונות ה-PayPal ב-25 מטבעות. למידע נוסף אודות PayPal בקרו באתר החברה, בחדר העיתונות, ובעמוד הפייסבוק.
<< לפוסט הקודם לפוסט הבא >>
Comments